Riet de Caluwe

Riet de Caluwe (Riet van den Beld) pustume

Deze maand is het alweer 12½ jaar geleden dat de in Lonneker woonachtige kunstenares Riet de Caluwe overleed.

Ter gelegenheid hiervan is er vanaf 3 november een tentoonstelling van Aquarellen van Riet in Galerie Nouverture in Enschede.

Riet werd geboren in Deventer, volgde schilderlessen aan de Kunstacademie in Arnhem en later aan de AKI in Enschede, waar haar stijl in veranderde in abstract.

Zij maakte vele olieverf schilderijen en beeldhouwwerken, maar haar specialiteit waren toch wel de aquarellen waarbij natuur en landschappen prachtig subtiel werden weergegeven.

CALUWE BEELD
Riet de Caluwe boerderij

Op deze tentoonstelling worden een aantal van haar aquarellen gepresenteerd waarbij haar liefde voor landschap en natuur duidelijk naar voren komt.

Op zaterdag 3 november om 14.00 is de opening van deze tentoonstellong bij deze unieke gallerie, gevestigd aan de Walstraat 18 b-c in Enschede. Goudsmid Galerie Nouverture is een samenwerking van zelfstandig werkende goudsmeden (edelsmeden) met ieder een eigen stijl en werkwijze geleid door Michel Kortman. De galerie zit op een unieke plek in Enschede, namelijk in Nouverture, de gerenoveerde Twentse Schouwburg, aan de sfeervolle theatertuin.