Cora Stindt

Cora Stindt

Ze woont in Borne. Een dorp waar het coulisselandschap nooit buiten bereik is. Landschappen, voorbij rijdend, lijken te verdwijnen. Even later, vanuit een andere hoek, doemen ze weer op. Verdwijnen en opdoemen. Een inspiratiebron voor veel onderwerpen.
Ze is autodidact. Schildert met olieverf of acryl. Het proces van het schilderen fascineert haar. Oude vormen worden losgelaten, nieuwe vormen worden zichtbaar.

Het werk

Veel composities laten een vlakkenspel zien. Lijnen doorsnijden een beeld. Abstracte, realistische en figuratieve vormen verschijnen. Een spel waarin harmonie de hoofdrol heeft. Er verschijnt iets nieuws, gecreƫerd door vormen, kleuren, textuur, materiaalgebruik, contrasten, verbeelding.
Zelf is ze onderdeel van dit spel, maar ze is ook een speler. Dit wonderlijke proces tussen inspiratiebronnen en het eindproduct blijft boeien. De werkelijkheid wordt iedere keer opnieuw ontspiegeld.
Er komt een wisselwerking op gang tussen afbeelding en de omgeving en tussen het schilderij en de bezoeker: een onverwachte confrontatie?, een geruststelling? , onheilspellend? De kijker is aan zet.
 

Cora Stindt
Cora Stindt
Cora Stindt
Cora Stindt
Cora Stindt
Cora Stindt
Cora Stindt
Cora Stindt
Cora Stindt